Presentació del llibre “Els Encants i la Fira de Bellcaire. Imatge i història de Barcelona”

D'esquerra a dreta: Manuel Guàrdia, Raimond Blasi, Jordi Morell i Antonio Gascón.

D’esquerra a dreta: Manuel Guàrdia, Raimond Blasi, Jordi Morell i Antonio Gascón. Font: Cristina Martín

Cristina Martín (@CrisValbuena_) – El llibre Els Encants i la Fira de Bellcaire. Imatge i història de Barcelona  va ser presentat dimecres 29 de gener a la Sala Polivalent del mercat. L’acte va estar presidit per Raimond Blasi, regidor de Comerç, Consum i Mercats, acompanyat de Manuel Guàrdia, l’autor del pròleg del llibre, Antonio Gascón i Jordi Morell, dos dels autors.

El Taller d’Història del Clot Camp de l’Arpa ha dirigit la investigació que ha durat tres anys i que ha permès escriure el llibre.  Cristina Aparicio, Antonio Gascón, Jordi Morell, Rosa Martell, Marcos Pérez i Marc Medir són els sis autors que s’han encarregat de desvetllar els secrets de vuit segles d’història d’un dels símbols de la ciutat comtal.

El llibre ens convida a un viatge que s’inicia en els diferents orígens d’ambdós protagonistes, el mercat dels Encants i la Fira de Bellcaire, fins arribar a l’actualitat, marcada pel trasllat al nou emplaçament a la Plaça de les Glòries. Després que anteriors publicacions presentessin errades i inexactituds de la trajectòria dels dos mercats, aquesta publicació exposa el veritable procés que han patit, recolzat-se tant en les font antigues com en les més modernes. Un llibre que representa el tancament d’un llarg camí de transició recorregut pels Encants i la Fira de Bellcaire.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s