Un estudi analitza què s’ha perdut amb el trasllat dels Encants

Cristina Martín (@CrisValbuena_) – Un grup d’estudiants de la Universitat de Barcelona està preparant una investigació centrada en el mercat dels Encants. El seminari del qual forma part aquest treball planteja tres vessants que engloben les possibles línies a seguir quan es dissenya una exposició d’art contemporani: basar-se en una col·lecció, un arxiu o bé un context històric i social.  La tercera opció ha sigut la que ha triat a el mercat com a eix vertebrador de la seva recerca. 

Marta Coll, estudiant de Comunicació i Indústria Culturals a la UB, és una dels vuit membres que treballa en aquest projecte. La direcció l’encapçala Martí Peran i Diana Padrón és qui coordina l’equip. L’objectiu és poder construir un imaginari sobre allò que s’ha perdut amb el trasllat dels Encants Vells a la seva nova ubicació. A través d’entrevistes a paradistes i encantistes, de recerca en arxius i altres fonts bibliogràfiques, es pretén articular un lèxic propi que intenti copsar aquelles paraules que abans s’empraven per descriure el mercat i ara s’han perdut.

El projecte es presentarà el 12 de maig en el Cercle Artístic de Sant Lluc. Pel que fa a la continuïtat del projecte després de la seva exposició, es durà a terme una publicació que reculli les conclusions obtingudes. Els membres de l’equip també es plantegen la opció de dur a terme alguna acció artística en el mercat en relació a allò que es pot haver perdut per a que pugui ser recordat i, per tant, recuperat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s