TV3 estrena “Encants, Diari d’un trasllat”

Adriana Valero (@Adrianadengra) – Aquest dimarts a les 21:50, l’espai Sense Ficció de TV3 ens té preparat un documental de Joan López titulat “Encants, Diari d’un trasllat”. El reportatge, que actua com a testimoni del desplaçament del mític mercat, s’inicia amb un recorregut pels diversos emplaçaments que han tingut els Encants a la ciutat de Barcelona des del seu origen.
El documental s’endinsa en el procés del darrer trasllat dels Encants Vells al seu actual recinte, donant veu a tots els protagonistes (paradistes de tradició familiar i nouvinguts, brocanters, clients, l’arquitecte, encarregats del projecte…). Aquest Sense Ficció ens mostra la diversitat de persones que conviuen en el microcosmos de l’emblemàtic mercat i com s’ha conservat l’essència tradicional que caracteritza els Encants.

L’equip de gravació ha procurat fer ressò dels incidents que es van produir abans de la inauguració del recinte, quan les canonades desbocades van inundar el mercat i, alhora, no amagar un dels grans problemes que encara tenen molts paradistes: l’existència d’una zona que queda desprotegida de la pluja. Els comerciants afectats per aquesta situació expliquen com la meteorologia encara condiciona la seva feina, tal com els succeïa a tots els paradistes al seu anterior emplaçament.

Deixa un comentari