“Vendo, subasto….”

Judit Sellart (@JuditSellart) -. “Vendo….subasto…”, canta Josep Miralles, el subhastador dels Encants, a través d’un altaveu portàtil cada matí que hi ha mercat, de 8h a 9:30h. Úniques a Europa, les subhastes dels Encants són un dels principals atractius del mercat. Ara, des del trasllat dels Encants, es celebren en euros, enlloc de duros, i de forma informatitzada. 

Es subhasten de forma pública lots sencers d’objectes, en espais de 18m2 situats al pati central del mercat. Qualsevol persona que s’hagi apuntat abans, pot adquirir els lots. Després els diferents objectes es vendran detalladament als compradors.

Les subhastes dels Encants són úniques a Europa. Font: Judit Sellart

Les subhastes dels Encants són úniques a Europa. Font: Judit Sellart

Els objectes que s’hi subhasten varien cada dia. Hi podem trobar pràcticament qualsevol objecte, alguns de nous i en perfecte estat, i altres “tal qual pasqual los ven”, com anuncia Josep Miralles als compradors. Mobles antics i de segona mà, teles, llibres, joguines, quadres, aparells electrònics, estocs de fàbriques, fotografies, joies, robes i sabates, eines…

Es nota certa complicitat entre el subhastador i els seus compradors. Picades d’ull, assentiments, senyals amb les mans, cops de cap… I és que amb un gest discret ja n’hi ha prou per licitar per un dels lots exposats a les quaranta parades habilitades per tal activitat.

Alguns dels diferents objectes venuts als Encants

Alguns dels diferents objectes venuts als Encants. Font; Cristina Martín

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s