La plaça de les Glòries es transformarà en un gran espai verd

Cristina Martín (@CrisValbuena_) – El passat divendres 7 de febrer es va donar a conèixer el projecte guanyador pel disseny de la futura plaça de les Glòries. Un jurat d’experts i representants veïnals va escollir al projecte conegut com a  Canòpia Urbana per unanimitat, després de quatre dies de deliberacions. Els autors de l’obra són l’estudi francès Agence Ter i l’arquitecta gironina Ana Coello. Amb un pressupost de 30 milions d’euros, les obres es realitzaran en sis fases diferents compreses entre 2015 i 2018.

El projecte emfatitza en el verd com a valor vertebrador de tota la construcció, no només com a element decoratiu sinó també com el principal fonament arquitectònic.  La nova plaça de les Glòries es convertirà en un habitat natural en mig de la ciutat on hi haurà una passera que servirà de mirador dels principals llocs de la ciutat. A més, es construiran petites reserves naturals per aus o es potenciarà l’ús de  plaques solars en les teulades dels nous edificis per a generar energia.

El Museu del Disseny de Barcelona presenta una exposició gratuïta del 11 de febrer al 5 de març que recull el projecte guanyador com els altres nou finalistes. A través de les maquetes, vídeos i plafons informatius, es presenten les característiques de cadascuna de les propostes, totes elles seleccionades d’entre 55 aspirants segons el currículum i altres projectes anteriors realitzats.

Podeu veure els projectes presentats i l’exposició a la nostra galeria.

Notícies relacionades:

El públic dels Encants, a favor del nou disseny de Glòries 

5 comments

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s