Straddle3 presenta la seva Guia d’activació d’espais públics a Ús Barcelona

David Juárez, durant la ponència

David Juárez, durant la ponència. Font: Martí Roma

Martí Roma (@MartiiRomaa)-. “La ciutat és nostra”. Aquesta va ser la carta de presentació d’Straddle3, que ahir va obrir l’esdeveniment d’art urbà Ús Barcelona. Un dels membres de l’associació, David Juárez, va ser l’ambaixador d’Straddle3 a els Encants Vells, en la última gran jornada de l’antic mercat. Què és Straddle3? Doncs un grup de gent de diferents camps que es dedica a la reactivació d’espais abandonats, reciclant-los aprofitant tot allò que hi ha.

L’essència de l’acte va ser la presentació de la Guia per a l’activació d’espais públics. Dit d’una altra forma: l’activitat d’Straddle3, documentada digitalment, i properament també en versió paper. Straddle3 destaca d’aquest document la llibertat de les lleis espanyoles i catalanes de reunió i manifestació i celebració de festes, però critica el caràcter restrictiu de les ordenances municipals.

David Juárez va introduir diferents casos anteriors a la feina que van fer ahir als Encants Vells. Els activistes d’Straddle3, amb seu a Barcelona, han viatjat arreu d’Espanya i part d’Amèrica Llatina. Juárez va destacar les feines de col·laboració amb Sk8+U, a Arbúcies; o les de El Dorado, a Bogotá, entre d’altres. “Intentem que tot allò que fem es quedi allà on ho fem, per més efímer que sigui; ens importa més que la gent es quedi amb el record”, va resumir Juárez.

Straddle3 va ser el company perfecte per a Ús Barcelona per a encetar una jornada festiva, plena de concerts i d’activitats, tant per a grans com per a petits. Potser només siguin, en paraules de Juárez, “amics que s’acaben de conèixer”, però Straddle3 i Ús Barcelona guarden moltes més similituds del que sembla. Ús Barcelona va tancar ahir una jornada on van venir més de 9.000 persones, segons dades dels propis organitzadors. Una prova pilot superada en tota regla.

One comment

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s